Om mig

Yinhuset er en lille (yoga)oase, hvor den genopbyggende, stille og meditative yoga er i centrum.

Fredfyldt yoga, personlig vækst og spirituel fordybelse

Yinhuset er en lille (yoga)oase, hvor den genopbyggende, stille og meditative yoga er i centrum.
Mindfulness er den rislen, der strømmer gennem klasserne, hvor yogamåtten er dit fristed, og tiden er din egen.

Yinhuset er et sted for healing og vækst. Målet er at bygge såvel sjælen som kroppen op – og at skabe rum for den indre fred, der giver en forbindelse til din helt egen individuelle plads i verden.
Jeg har specialiseret mig i den blide og langsomme form for yoga.

Jeg arbejder med healing, meditativ yoga, fantasirejser og meditation. Her er midt udgangspunkt ud over yogaens inspiration blandt andet musik og dans, Osho, Jes Bertelsen, Bob Moore, Roberto Assaglioli, Hanscarl Leuner og shamanisme.

At tage en enetime hos mig vil føles som en blanding af hvile, massage og healing, hvor du hele tiden er tryg, nærværende og med god jordforbindelse, fordi du selv er med i processen.

De fleste klasser i yinhuset rummer afspænding, kropsscanning, meditative øjeblikke og åndedrætsøvelser. Omfanget kan dog variere, og jeg arrangerer workshops med særligt fokus på (alle eller nogle af) disse elementer.

Om mig og yinhuset

Jeg er født i 1957 og har altid arbejdet med formidling. Det være sig som journalist eller underviser af børn eller voksne. Nu koncentrerer jeg mig om yinhuset og de spændende ting, der kan formidles her i dejligstuen, som jeg kalder min lille yogasal.

Hvorfor Yinhuset?

For mig er yoga et anker og et barometer, en rejse og en fordybelse – og har altså intet at gøre med ”gymnastik”. Afspænding, visualisering, meditation, åndedrætsøvelser og udstrækning af kroppen gør (mig) godt – og den erfaring vil jeg gerne give videre til dig. Det handler om at komme tættere på sjælen og alle de kvaliteter, som vi finder der. I min verden er det nemlig sådan, at sjælen har en bestemmelse, som det er let at glemme i den fysiske verdens kaos og krav. De fleste af os er nødt til at bruge kræfter, mod og tårer på at (gen)finde denne bestemmelse.

Yin er en betegnelse for det feminine, det bløde. Vores verden har brug for yin, det flydende og stille. Den bølge af mindfulness, som strømmer nu, viser det. Forsøget på at blande gamle meditative teknikker fra Østen med moderne psykologi og neurologi viser, hvor akut behovet er. At iagttage sine ubevidste mønstre er lige så vigtigt som at skabe ro og plads til en selv – det er som hønen og ægget: Er man fanget i de ubevidste mønstre, er der ingen ro. Er der ingen ro, bliver man ved med at være fanget og alt bliver gråt.

At slukke for den mentale støj og smile af emotionernes evige krav om drama er noget, der kan trænes. Det kræver lytten, ro, humor, vilje – alt sammen noget der kan vise sig efter afmagt eller andet, der har tynget mennesket på knæ og ud af hverdagens centrifuge. At opdage at der er en anden vej er det første skridt. At huske på opdagelsen får vandringen til at begynde.

Langt det meste af tiden er du på måtten, siddende eller liggende. Måtten er dit frirum, din oase, ja, den kan være alt det gode, du gør den til. Du konkurrerer ikke med nogen – ikke en gang dig selv. Tværtimod lærer du dig selv bedre at kende i en atmosfære af venlig åbenhed. Og det er netop yogaens mål: at hjælpe den praktiserende til at leve i venlig åbenhed over for sig selv såvel som andre. Det vi især ved om yogaens grundlæggelse kommer fra den indiske filosof Patanjalis værk YOGASUTRA, som menes at være fra 300-400 e. Kr. Ham kan du slå op eller finde bøger om på biblioteket.