Om yinhuset, yoga og Mette

Nøgleord: Yoga, personlig vækst og spirituel fordybelse 

Yinhuset er et sted for healing og vækst. Målet er at bygge såvel sjælen som kroppen op – og at skabe rum for den indre fred, der giver en forbindelse til din helt egen individuelle plads i verden.

Jeg har specialiseret mig i den blide og langsomme form for yoga.

Jeg arbejder med healing, meditativ yoga, fantasirejser og meditation. Her er  midt udgangspunkt ud over yogaens inspiration blandt andet musik og dans, Osho, Jes Bertelsen, Bob Moore, Roberto Assaglioli, Hanscarl Leuner og shamanisme.

Yinhuset er en lille (yoga)oase, hvor den genopbyggende, stille og meditative yoga er i centrum.

Mindfulness er den rislen, der strømmer gennem klasserne, hvor yogamåtten er dit fristed, og tiden er din egen.

At tage en enetime hos mig vil føles som en blanding af hvile, massage og healing, hvor du hele tiden er tryg, nærværende og med god jordforbindelse, fordi du selv er med i processen.

Alle klasser i yinhuset rummer afspænding, kropsscanning, meditative øjeblikke og åndedrætsøvelser. Omfanget kan dog variere, og jeg arrangerer workshops med særligt fokus på (alle eller nogle af) disse elementer.

Hold øje med datoerne via menuen:

Meditationsgrupper, yoga enetimer, yoga workshops og yin yoga hold.

Ideen til Yinhuset

Fra tanke til handling

Min baggrund

Jeg er født i 1957 og har altid arbejdet med formidling. Det være sig som journalist eller underviser af børn eller voksne. Nu koncentrerer jeg mig om yinhuset og de spændende ting, der kan formidles her i dejligstuen, som jeg kalder min lille yogasal.

Hvilken yoga?

Jeg arbejder primært med yin yoga, genopbyggende yoga og yoganidra, afspænding. Det vil sige de passive sider af yogaen. Mange menneskers liv er i dag nemlig præget af heftig aktivitet, og det kan være svært at følge med, at mærke, hvad der er godt eller skidt for en selv, ja, nogle mister livsgnisten, humøret og følelsen af indhold, frihed og ikke-robotagtige hverdage. Yogaen er en slags etiklære og i den lære indgår kroppen som en vej, og ikke – som i mange andre spirituelle traditioner – som en forhindring.

Hvorfor Yinhuset

For mig er yoga et anker og et barometer, en rejse og en fordybelse. Afspænding, visualisering, meditation, åndedrætsøvelser og udstrækning af kroppen gør (mig) godt – og den erfaring vil jeg gerne give videre til dig.

For alle

Langt det meste af tiden er du på måtten, siddende eller liggende. Måtten er dit frirum, din oase, ja, den kan være alt det gode, du gør den til. Du konkurrerer ikke med nogen – ikke en gang dig selv. Tværtimod lærer du dig selv bedre at kende i en atmosfære af venlig åbenhed. Og det er netop yogaens mål: at hjælpe den praktiserende til at leve i venlig åbenhed over for sig selv såvel som andre. Det vi især ved om yogaens grundlæggelse kommer fra den indiske filosof Patanjalis værk YOGASUTRA, som menes at være fra 300-400 e. Kr. Ham kan du slå op eller finde bøger om på biblioteket.

Der findes blandt andet gode forklaringer hos Sussie Jensen. Her er jeg efteruddannet i restorativ yoga, og det er jeg glad for!
Læs mere om Sussie her: www.jensen-yoga.dk